2020. március 14., szombat

Törzs-tájékoztató







A kormányfő ruganyosan ugrott föl az emelvényre. Divatosan buggyos nadrágjába belekapott a szél.
Az épületben százak gyűltek össze. Minden szem a szónokra tapadt.
- Nekünk az emberek élete az első – kezdte a kormányfő. – Ezt illusztrálja az egészségügyben évek óta vezetett politikánk is.
Taps tört ki.
A Rendezvényterem feketére festett, akusztikus faburkolatának LED égői villogni kezdtek.
- Nem hinném, hogy egy járvány megrezegtetné gatyánk szárát. Szakembereink elsőrangú protokollokkal rendelkeznek. Bár meg kell jegyeznem, fontosságában ez másodrendű, a történelmi kihívás továbbra is a migráció.
A Corten acél borítású fal, melynek lyukaiban stilizált ágyúgolyókat helyeztek el, megremegett.
Galambok röppentek a tetőről a magasba.
- Bízzanak bennem! - folytatta a szónok. - Józan paraszti ésszel is megválaszolható, hogyan kerülnek folyton migránsok a szerb-magyar határra. Görögország nem képes, és nem is akarja megakadályozni a csavargók „áttrappolását”. Ez sok bajt okoz nekünk, de amíg egységesek maradunk, nem kell félni.
Az ünneplés féktelenné vált. A Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Részvénytársaság ügyvivője aggodalmasan a mennyezetre pillantott, de a palota ellenállt a lökéshullámoknak.
Az előcsarnok látszóbeton doboz volt, oldalfalait kinagyított részletek borították az 1493-ban megjelent Hartmann Schedel-féle Világkrónikából.
- Szerencsére mi a jól szervezett országok közé tartozunk. Kórházigazgatóink rég felhalmoztak minden szükséges kelléket. Maszkokkal Dunát lehet rekeszteni, ha körülnéznek, kézhigiénés tartályokat méltóztathatnak látni mindenütt, a hivatalokban, az aluljárókban, a metrókijáratoknál, plázák folyosóin.
Az operatív törzs főnökei fegyelmezetten sorakoztak föl a szónok mögött.
Tolldíszeik reszkettek.
- Azonban, ha a migráció kihívásáról beszélünk, nem árt előbb pár dolgot végiggondolni - folytatta a kormányfő. – Az idegenellenes retorika, ha teret engedünk neki, alattomban átszövi gondolatainkat. Minden erőszak a nyelv eldurvulásával kezdődik. Sokszor mondtam már, milyen fontos a nyelvhasználat mértékletessége.
Csönd támadt.
- Ha ugyanis bármely csoportot kipécézünk, az társadalmilag marginalizálódik, ami senkinek sem jó. Az ilyen polgártársból sosem lesz jó adófizető.
Egy szék megnyikordult. Értetlen horkanások hallatszottak.
Néhány polgár fölpattant a színes bőrülésről.
- Ha egyes lakosokat kizárunk a nemzetből, utat nyitunk a nyers ösztönöknek. A magyar járványügy világszínvonalú. Itt nem kell félni a járvány iránihoz hasonló elbaltázásától!
Egy stólás tanti paradicsom után kezdett kutatni Louis Vuitton bevásárlószatyrában.
- A világnak vannak pontjai, ahol mára az iszlám terrornál nagyobb veszélyt jelentenek a faji felsőbbrendűséget hirdető, magányos gyilkosok!
Káposztatorzsák zúgtak el a szónok mellett. Pár újretek követte őket. Egy szottyadt avokádó a belügyminiszter vállapján landolt.
A kormányfő jobbnak látta leugrani. Testőrei körbevették, de elhessegette őket. A menekülési útvonal a Savoyai fal alatt vezetett, innen már kellemes mozgólépcső szállította őket a jávai lávakővel borított kijárat felé.
A kormányfő eltöprengett, milyen felelős szakmát űz… Összerázkódott. Ezer szerencse, hogy - már csak kényelmességből is - mindig a szíve mélyéről beszélt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése