2016. december 8., csütörtök

Lefingotta cégvezetőit a parvenü milliárdos

Az ismert üzletember baráti borozás kapcsán tette különös vallomását. Kudarcos bajnoki után jött össze a herceghalmi pincében a társaság, kristálypohárral a kezükben borongtak az eredményen. Szinte kényszeresen idézték vissza a mérkőzés legfájóbb mozzanatait, időnként vigasztalólag átölelték egymást.
A délelőtt ejtett vaddisznó teteme hidegen bámulta őket a konyhapultról.
Az ex-gázszerelő a negyedik kancsó során kezdett egészen egyéni gyónásába. Töredelmesen bevallotta, újabban egyetlen témakör foglalkoztatja: le kívánja összes cégvezetőjét szellenteni. De nem szégyelli magát az ideáért, sőt inkább misszióként tekint a projektre.
A miniszterelnök húzott egyet a butykosból, lassan visszahelyezte a lába közé. A térdét kezdte csapkodni. Azonnal felszabadulttá vált a hangulat. A deresedő bankvezér is hamiskásan somolygott bajsza alatt, a gázkupec csak vihogott. Egyedül a politológus bámult mereven maga elé, magában motyogott. 
Az eredeti szenvedélynek hódoló mágnás rezignáltan tunkolta tovább a szaftot.
Azt kezdte taglalni, milyen gyorsan halad terve megvalósításában: sajnos a projektet nem meri nyilvánosságra hozni, a sajtó már így is kikezdte, de határozott szándéka, hogy a mobilon archivált szellentéseket idővel nyilvánosságra hozza.
„Valószínűleg a Youtube-on fogom megosztani”, tűnődött. „Már harminchét cégvezetőmet lefingttam” – erősítette meg a potrohos ex-szaki.  „Saját fiaim sem képeznek kivételt. Egy ország ismeri az érzést; időnként kaphatnak a kölykök is némi ízelítőt.”
 A kompánia ordítva nyerített. Az újdonsült pénzgyáros bizonygatni kezdte, az eljárás távolról sem gusztustalan hóbort részéről; mi több, ki meri jelenteni, módszere az idő múlásával valódi küldetéssé nemesedett számára.
„Nincs apelláta, mindenkit le kell finganom, aki nekem dolgozik. Ez alapvetés. A műveletet részletesen dokumentálom, és elmentem a felhőbe. Így is alig tudom az állást követni”.
A népszerű telekspekuláns fokozatosan avatta társait a részletekbe. Sajátos szabályrendszert állított fel: az áldozatnak tudnia kell róla, hogy ő következik, ezért az alkalmazottakat abc-sorrendben szokta ledurrantani. Ráadásul a tanúk legalább 80 százalékának heves viszolygása szükséges, hogy a szellentés érvényes legyen. 
Olykor a kontrolling teljes eszköztárát fel kényszerülök használni, tette hozzá az újsütetű kiadótulajdonos.
Az akcióhoz persze szükség van trükkökre, sőt időnként nem kevés elszántságra is. Például a csinos tanulmányíró-lányt kezdetben nem szívesen rottyantotta le – a bankelnök kedvese, plusz csipkefinom jógatanárnő, végül azonban ez a misszió is teljes sikerrel zárult.
Az extravagáns milliárdos eltökélt terve, hogy a pukik történetét megosztja (a pontos technikán még gondolkodik), de mindenképp szilárd elhatározása, hogy még jónéhány vidám pillanatot szerez nemzetének.
(Záradékul megjegyezzük, hogy a pince belsőépítészeti kivitelezése a „Polgári Értékek Bicskei Iroda Zrt.” munkáját dicséri. Másik adalék, hogy sokak szerint a Trump-kormány jövendő veteránügyi minisztere is debil, amint az volt az Ezt jól kifőztük című 2005-ös, amerikai B-kategóriás vígjáték szakácsa is; az ő mániája fütykösének mutogatása volt, majd az odapillantó gyanútlan alakokat irgalmatlanul seggbe rúgta.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése