2016. december 12., hétfő

Két centisre nőtt a gyermekláncfű egy kislány fülében Kartalon



Pitypang magja került egy kislány fülébe a Pest megyei Kartalon. A virág napok alatt 2 cm nagyságúra nőtt, jelentette a Bross.hu. 
A 16 hónapos Mónika szülei elmondták, gyermekük egyfolytában zokogott, ezért bevitték a közeli klinikára. Az orvosok meglepődve azt tapasztalták, hogy a gyermek fülében világítóan sárga pitypang (Taraxacum officinale) indult növekedésnek. Kezdetben nőgyógyászati problémára gyanakodtak, így némi időt elvesztegettek, de végül szerencsére a fülészeti osztályon helyezték a kicsikét. Itt a csíra másnapra kivirágzott, és hét végére két centisre fejlődött a növény a peches bölcsis hallójáratában.
A pontosabb anamnézis kiderítette, hogy a gyermek már negyedik hónapja folyamatosan panaszkodott bal fülére. Sajnos a szülők nagyon elmerültek a fészbukozásba. Most közigazgatási eljárás indult a trehány felmenők ellen. Azt azonban hasztalan kutatják, hogyan került télvíz idején ilyen életerős pollen a levegőbe.
Bognár professzor, az otológia karizmaítikus vezetője jövő hétre radikális operációt tervezett (280 perces műtéttel egészen a túloldalig kitisztították volna a kislány hallójáratát), az akaratos csitri azonban hét végén úgy döntött, kormányváltásig növeszteni kívánja fülében tenyésző drága kincsét.

(Mint kiderült, édesapja hasonló megfontolások alapján méteres szakállát engedte szabadjára még 2010 emlékezetes tavaszán.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése