2012. május 13., vasárnap

Kozmetikusok vehetnék kezelésbe a munkanélkülieket


M. György, a sajnálatos szemtengelyferdülését sodró személyiségével kompenzáló önkormányzati képviselő eredeti javaslattal állt elő a budapesti önkormányzat legutóbbi ülésén.
Indítványa szerint régi városképek, illetve képzőművészeti alkotások takarhatnák el a használaton kívül került belvárosi üzletek kirakatait. Az érintett ingatlanok közös logót is kapnának, amelyen feltüntetik a dekoratőrök elérhetőségét.
- Kivitelezőnek a Közgépet ajánlanám. Nagy gyakorlattal bír, és mint ismeretes, a közjót képviseli – magyarázta –. Ez nevéből is kiderül.
- Az ötlet egyébként nem új – tette hozzá. – Annak idején Grogorij Alekszandrovics Potemkin miniszter állíttatott fel fényűző „ál-falvakat” II. Katalin cárnő látogatásakor, hogy lenyűgözze az uralkodónőt. A nagy hatalmú cárnő kamaszkorom óta példaképem – jelentette ki sugárzó arccal.
A Nemzetgazdasági Minisztérium hírek szerint az ötlet szélesebb körű megvalósításán gondolkodik. Például törvényjavaslatok készülnek a munkanélküliek ingyenes kozmetikai ellátásáról, mivel e személyek egészségtelen sápadtsága és pesszimizmust sugalló arckifejezése változtatásra szorul.
Az e-mailben elbocsátott kismamák magassarkú Sergio Rossi cipők vásárlásakor kaphatnának áfa-kedvezményt. A termék forgalmazására a boszorkányos szimatú Közgép időközben kereskedelmi céget alapított.
- A projektnek vannak anyagi vonzatai, de ezek könnyűszerrel megteremthetők – vázolta elképzeléseit M. György. – Időszerű például a túlzott profitrátával dolgozó egészség-ipar bevonása a közteherviselésbe. A babapelenkák és tápszerek áfájának emelése kézenfekvő forrásul szolgálhatna.
- Ha a művégtag- és protézis-üzletág megadóztatásával is számolok, akár az Onkológiai Intézet daganatos betegeinek rózsaszínre mázolása elérhető lenne – fejezte be nagy sikerű felszólalását M. György.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése