2012. április 22., vasárnap

Selmeczi Gabriella kommunikációs tanodát nyit

- A hír igaz. Kommunikációs szabadegyetemet indítok májusban – erősítette meg sajtótájékoztatóján a népszerű honanya. – Soha nem volt még ekkora szükség emberi hangra a politikai kommunikáció területén.
- A legkevesebb, ami elmondható, hogy a mértékletesség erénye napjaink politikai retorikájában kezd abszolút hiánycikké válni. Az antik és a hellenisztikus időszakban megszerzett nimbuszából mindenesetre sokat veszített – fejtegette az emblematikusan szőke szóvivő. – Pedig már az erényetika legnevesebb képviselője, Arisztotelész is a szélsőségek közötti középúton jelölte ki az erényes szóhasználat helyét. Ezért jelentem ki e helyen is önöknek, hogy Schmitt Pál elnök úr sérthetetlen, plágium-ügye le van zárva. Ennek ellenkezőjét állítani merő pofátlanság – szögezte le.
- És mindezt, mire a nemzeti ügyek kormánya egyértelműen bebizonyította: elkötelezett a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés és az egészségügy megmentése ügyében! – tette hozzá felindultan. – Annakidején mindenki szabadon dönthetett arról, visszalép az állami nyugdíjrendszerbe, vagy marad a burzsoá nyugdíjpénztárakban. Utóbbi esetben persze retorziókkal kellett számolnia, de ez természetes.
– A beszéd ugyanis legfőképp három dologból tevődik össze: a beszédaktusből, valamint amiről és akihez beszél – folytatta a képviselő asszony. - A kommunikáció célja mindig a hallgatóra irányul. Ha az illető elfogadja, hogy miközben kizsebelik, arról tájékoztatják, hogy csupán biztonságban szeretnék tudni a pénzét, akkor a beszédaktus sikeresnek volt mondható. Ezért tartom mai napig feladatomnak a párt kommunikációs finomhangolását – jelentette ki.
- Arisztotelész Retorika című műve tartalmaz egy figyelemre méltó mozzanatot a javak szükségességére vonatkozólag – folytatta. – Úgy látszik, már a nagy előd megsejtette, hogy tabudöntő intézkedések nélkül kétezer év múlva összeomolhat a nyugdíjrendszer – tette hozzá.
Újságírói fölvetésre, miszerint a magyar kormány ilyen irányú tevékenysége tudományos értelemben esetleg kimeríti a lopás fogalmát, a képviselőnő bevallotta, e tárgykörben intézetének tanrendje még kidolgozatlan. – Személyesen csak kiflicsücskökig jutottam – jelentette ki szerényen, majd elegáns Cartier karórájára tekintve befejezettnek nyilvánította a sajtótájékoztatót.
A hangulatos eseményt egy rokkantnyugdíjas próbálta megzavarni, tojással dobálva meg az egybegyűlteket. Szerencsére a hatóságok példamutató határozottsággal számolták föl a szánalmas baloldali provokációt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése