2017. január 3., kedd

Sikkasztás miatt őrizetben a bankelnök


Pontosabban hűtlen kezelés gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség a lakóhelyéről ősszel eltűnt, ismert pénzügyért. A most 61 éves férfi újévig Bécsben és környékén bujkált – mondta el az NNI nyomozója Aradi utcai sajtótájékoztatóján.
Az elnöknél - akit január elején egy berhidai panzióban fogtak el a rendőrök - 100 ezer forintnyi készpénzt és kisebb értékű ajándéktárgyakat találtak. Utóbbit fiatal barátnőjének szánta.
Mint ismeretes, a férfi mintegy 700 ezer forintnyi értékben régi húszezreseket, valamint telefonkártyákat és wellness-bérleteket ragadott magával még 2016 novemberében. Sok helyütt emiatt nem tudták kikézbesíteni az év végi Erzsébet utalványokat.
A bankelnök a rendőröknek elmondta, megrészegítette a lehetőség. Tavasszal sajnos titokban italozni is kezdett - bánatában, családi krízise miatt kényszerült e megoldásra -, és Unicumra költött mintegy 2 millió forintos baráti hitelt. Azt már korábban elhatározta, hogy év végére elhagyja családját. Végül november 27-én az igazgatósági ülés után kerékpárral Érdre hajtott, a biciklit a városka határában hagyta, buszra szállt, és Veszprémen keresztül Bécs felé inalt.
Mint vallotta, semmilyen konkrét cél nem vezérelte, egyszerűen megcsömörlött. Szerette volna környezetéből „végre kivonni magát”.
A bankelnök az osztrák fővárosban a húszezreseket átváltotta euróra, és egy szállodában lakott három napig. Ezután egy Bécs környéki település tűzifatelepén húzta meg magát. December 31.-én váratlanul Sopronban bukkant fel, ahonnan 17 óra 21 perckor, egy nyilvános fülkéből felhívta feleségét, és bejelentette: ráébredt, mégiscsak őt szereti. Haza kíván térni.
A jogkövető asszony azonnal értesítette a rendőrséget.
A hivatalos szervek cellaadatokból felderítették, hogy a bankelnök éppen egy berhidai borozóban vacsorál, és a buszmegállóban sikeresen elfogták.
Volt már korábban is ilyen baj -
Mint ismeretes, a bankelnök idén már több ízben nem tudott elszámolni megközelítőleg 100 milliárd forinttal. Fájdalom, ezt az összeget többé senki nem adja vissza a lakosságnak. Adatok szerint korábban is el-eltűnt otthonról: pár éve a Vár alatt húzta meg magát egy kazánfűtő barátjánál, illetve még korábban, a rendszerváltás idején a török határnál állították meg egy ízben, mert szó nélkül „világgá ment”.
Az bankelnök öt hétig tartó keresése - helikopter, hajók, hőérzékelő kamerák és tetemkereső kutyák bevetése, valamint szembetűnő plakátok kifüggesztése az ország területén – a polgároktól jelentős anyagi áldozatot követelt. De, mint a nyomozók elmondták, megérte. Mára az egymillió forintos nyomravezetői díjat is visszavonták. Az férfi bivalybőr aktatáskáját - amelyben további értékek lehettek: szemtengelykihúzó, telefonkártyák és menzautalványok - Érd és Biatorbágy között sajnos eldobta, ezekre már abszolúte keresztet vethetünk.
A nyomozók szerint elképzelhető, hogy más, hasonló pénzügyi machinációkkal is összefüggésbe hozható. A közeljövőben rutin elmeorvos-szakértői vizsgálatnak vetik alá. A rendőrség valószínűleg javasolni fogja szigorú lakhelyelhagyási tilalom foganatosítását is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése