2021. január 11., hétfő

Arany lapjaink

 





X.Y. vírus és miniszterelnök ruganyosan lépett föl a pulpitusra. Divatosan buggyos nadrágját átmenetileg eltakarta a faburkolat.

Megkezdődtek a napirend előtti felszólalások.

H. Kamilló honatya kérdésére X.Y. határozottan cáfolta, hogy személyesen hozta volna be a koronavírus második hullámát az országba. Elmondta, mindvégig szigorúan tartotta magát a „Több Balaton, kevesebb Adria” elvhez, ezért balatoni tartózkodásánál egy nappal rövidebb ideig hajókázott a festői horvát szigetvilágban. Egyébként sem tartja elegánsnak, hogy bárki saját – közvetlen vagy közvetett - tulajdonú szállodájában nyaraljon.

Z. Szaniszló fölvetésére, hogy miért kormányközeli összeröffenések képezték az első gócpontokat szeptemberben, X.Y. az ellenzék magába forduló életmódját hibáztatta. Leszögezte, a romkocsmák mélyén merengő, állástalan diplomásoknak még a járvány terjesztéséhez sincs tehetsége.

N. Tasziló ezután megkérdezte, szomszédainkhoz képest miért csak hónapos késéssel rendelte el a kormány a polgárok kontakt találkozásainak korlátozását, miközben minden számunk duplája volt a szomszédos mutatóknak. 

X.Y. találó „sorosgazdival” válaszolt.

N. Tasziló személyes érintettségére hivatkozva „putyingazdival” kontrázott, sőt belengette egy szubkontra lehetőségét is.

V. Bogyiszló honanya következett. Állítására, miszerint a kormány valamiért nem kívánja potenciálisan fertőző polgártársaink kiszűrésével és átmeneti kerülésével kézben tartani a helyzetet, X.Y. a magyar karakter sajátosságaira hívta fel a figyelmet. Röviden idézett A. Moravia Unalom, majd G.G. Marquez 100 év magány című művéből is.

V. Bogyiszló közbevetésére, miszerint legalább keletre figyelnénk, ha már állítólag onnan fúj a szél (az élelmes honanya közben okostelefonján a “death”, “corona”, valamint “Taivan”, “New Zeeland”, “Vietnam” és “South Korea” szavak bepötyögésével adatokat is szolgáltatott – terített durchmars!), X.Y. adventi elmélyülést és krumpliban gazdag Karácsonyt kívánt (Fedák Sári).

D. Ulászló ugyancsak az ellenzéki padsorokból azt kérdezte, mi magyarázza a járványkezelés kaotikus számait. X.Y. felhívta a honatya figyelmét, hogy a járvány nem politikai kérdés; most, hogy sikerült megállítani a Soros-hálózatot, gender akcióterv helyett az ereszcsatornák korszerűsítése élvez abszolút prioritást.

X.Y. népszerű virus és miniszterelnök ezután viszontválasszal is élt. Kifejtette, képviselőtársai higgyék el, a virus valójában nem ő, ez hatalmas félreértés az ellenzék részéről. G. Poroszló padja mögül tiszteletlenül felugorva röviden tájékoztatta, hogy az Alkotmánybíróság 3048/2020 számú határozata szerint minden közszereplő tűrni köteles, ha egy közéleti vitában vírusnak nevezik.

X.Y. e ponton mérgében a teljes ellenzéket lekolbászozta. Hozzátette, hogy csak az Európai Néppárt állhatatos tagjaként fogalmaz ilyen visszafogottan.

Napirend végeztével Házelnök Úr javaslatára a Tisztelt Ház egyhangúan megszavazta, hogy a vita az 1886 óta vezetett Országgyűlési Almanach arany lapjaira fölkerüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése