2017. április 9., vasárnap

A szeretet és az összefogás nagygyűlése · sokakat behálóztak a félelemkeltés szakemberei

Soha annyi ember nem vett részt még Magyarországon politikai nagygyűlésen, mint most vasárnap az Oktatási Szabadságot nevű csoport által a Kossuth téren rendezett fórumon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos közlése szerint kétmilliós tömeg gyűlt össze a Parlament előtt. 
Semmiféle atrocitás, rendbontás nem történt, az emberek fegyelmezetten viselkedtek. 
– Ha elegen leszünk, akkor meg fog történni. A polgári erők győzni fognak, és Magyarország nyerni fog – jelentette ki beszédében a Tanítanék mozgalom képviselője. „Győzni fogunk! Győzni fogunk!” – skandálta válaszul a tömeg. 
A szónokok sorra rámutattak: bár sokan voltak már a korábbi vonulásokon is, de nem elegen. Ennek oka, hogy számos normális érzelmű szavazó egyszerűen nem képes elszakadni a FB-tól vagy a játékkonzoljától. Holott számukra a legnagyobb a választás tétje. 
A szónokok kitértek arra is, sokan, talán több százezren elfelejtették, mi történt már eddig 2010 óta. Mint kifejtették, a többség először elhitte az egekbe szárnyaló választási ígéreteket, aztán helyette Mészáros Lőrincet kapott a nyakába. Emlékeztettek arra is, milyen nehéz esztendőket hozott ez az időszak a családoknak, a nyugdíjasoknak, valamint egy csomó fiatalnak. 
- A harmadik ok, amiért a Fidesz–KDMP-összefogás még mindig nem pucolt el a pitlibe - latolgatta az egyik felszólaló  –, valószínűleg az, hogy sokakat sikerrel behálóztak a félelemkeltés szakemberei. Az emberek hallgatnak, csak otthon morognak, miközben a tények egy leszakadó, Európából kiebrudalt ország rémképét vetítik a lakosok elé. Jó lenne hinni, hogy magyar emberek bebizonyítják, valójában nem idegenellenesek, nem gyűlölködőek, egyszerűen csak magyarként szeretnének élni Európában – fogalmazott árnyaltan a szónok. 
Egy másik rétor úgy látta, az országnak nagy szüksége van szellemi tőkére, ezért a kormánynak a magyar oktatás, az induló vállalkozások, a fiatalság oldalán kellene állnia. – Magyarország államformája köztársaság, nem részvénytársaság – jegyezte meg hatalmas ujjongást kiváltva. – Egyre többet hallani az ország megosztottságáról is - az ország polgárait ugyanis nem szólamokkal, hanem tettekkel lehet egyesíteni – hangsúlyozta.  
- Az összefogást nem ígéretekkel, hanem normális családtámogatási rendszerrel, a tudás tiszteletével, a szüntelen bűnbakkeresés és handabandázás megszüntetésével lehet elősegíteni – vélte a felszólaló. – De az összefogásból csak akkor születik meg a nemzet egysége, ha mindannyian, pártállásra való tekintet nélkül igeneket tudunk mondani. A világot ugyanis, ahonnan elindulunk, a korlátolt nemek szorították össze, és a világot, ahová megérkezünk, az igenek teszik majd tágassá. Akik mindig csak nemeket mondanak, nem tudnak, és nem is tudhatnak jövőt építeni. Aki mindig csak árnyékot lát, lehet, hogy csak elállja a fény útját saját maga elől – hangoztatta. 
(Tudósítónktól.)

(B verzió: Pár repülővel utaztatott bérenc lézengett estefelé a Kossuth téren. Az arra járó turisták jót derültek az eseten. A romkocsmaszökevények rövid ideig vérszegényen lökdösődtek, majd egy magányos alak céltalan caplatásba kezdett. A Körút forgalma zavartalan maradt. Egy üveg is elrőpült/Kulturálatlan üvegdobálás kezdődött (nem kívánt törlendő).
Remélhetőleg nem tudnak mit kezdeni magukkal a ripőkök.
Ja, és Józsi, beragadt a FIB gomb!

(Ripost) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése